O nas marlet biela

Miłość do tradycji Góralskiej, chęć przekazania jej następnym pokoleniom, a także nieustanny rozwój — to siła naszej firmy oraz gwarancja wysokiej jakości świadczonych usług.

Już od ponad dwudziestu lat dostarczamy na Państwa stoły najsmaczniejsze mięsa najwyższej jakości. Specjalizujemy się w produkcji i sprzedaży mięsa wieprzowego, wołowego, baraniny/jagnięciny i drobiu. Każdy nasz produkt to fragment góralskiej historii, to podróż w krainę niezwykłego, wyjątkowego smaku. Tak zachwycającego, jak miejsce, w którym znajduje się nasz zakład — przepiękny region Polski Podhale.

 

A wszystko zaczęło się przed wielu laty przez Annę i Stanisława Biela.

Nasza historia

Firma P.P.H.U „Biela” Stanisław Biela została założona w 1998 roku. Na początku działalności firma zajmowała się głównie skupem i ubojem bydła i owiec, oraz sprzedażą hurtowa mięsa w skali krajowej, przy czym głównym regionem działalności był lokalny rynek. W roku 2005 rozpoczęto intensyfikacje działań związanych z rozwojem handlu zagranicznego, głównie z krajami Beneluksu. W 2008 roku podjęto decyzję o dywersyfikacji przedsiębiorstwa. Rozpoczęto budowę kompleksu handlowo-usługowego w Rogoźniku. 
W 2009 roku otworzono hurtownie mięsa oraz sklep mięsno-spożywczy  „Market Biela”, a także restauracji i sali ankietowej działającej intensywnie do dzisiaj. W 2010 roku, kiedy to była taka możliwość, prowadzono ubój rytualny i sprzedaż wołowiny na kraje wschodnie – głównie Turcja. W 2013 roku przejęto bazę skupu bydła w miejscowości Kłaczyna, którą  modernizowano i do dnia dzisiejszego prowadzony jest  skup bydła ras mięsnych z terenów województwa Dolnośląskiego, Kujawsko-Pomorskiego .

O NAS NASZA HISTORIA Market Biela

Rozwój

Ze względu na wielkość przedsiębiorstwa oraz wyprzedzając wymagania rynku, od 2014 roku rozpoczęliśmy działania w kierunku rozwoju zarządzania jakością usług, czego rezultatem było dostosowanie budynków i echnologii uboju do wymogów Global Standard for Food Safety, potwierdzone certyfikatem BRC Site Code: 1128897 w 2015 roku.
 W 2015 roku wraz z rozwojem floty transportowej otworzono serwis i stację kontroli pojazdów, działająca do dzisiaj pod nadzorem syna. W 2016 roku rozszerzono zdolność produkcyjna zakładu do uboju bydła, trzody i owiec – zakład o dużej zdolności ubojowej. 
W 2018 uzyskaliśmy certyfikat, System gwarantowanej jakości żywności QAFP, Quality Assurance for Food Products. 
W 2020 roku w trosce o najlepszą jakość usług, rozbudowaliśmy zakład o nowoczesną linię do rozbioru wieprzowiny, wołowiny i drobiu. Ze względu na konieczność rozwoju, sukcesywnie powiększamy liczbę zatrudnienia. W naszym zakładzie panuje atmosfera wzajemnego szacunku i zaufania.
Pomimo dużych rozmiarów przedsiębiorstwo dalej posiada rodzinny charakter.

Jakość i bezpieczeństwo wytwarzanych produktów są dla naszej firmy najwyższym priorytetem. Sprawdź nasze certyfikaty.